Έξω από το σπίτι σου είπα!!! Γρήγορα! Παρασκευή 17 Ιανουαρίου




Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας αλά Ελληνικά στο Ολύμπιον

Η ταινία «Παπαδόπουλος και ΣΙΑ» που προβλήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έλαβε το μεγάλο Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2012 έρχεται στο Ολύμπιον από τη Hollywood Entertainment. Πρόκειται για μία αλληγορία για την κρίση που βασανίζει την Ελλάδα, μέσα από τα μάτια του ελληνικής καταγωγής δημιουργού Μάρκου Μάρκου, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά.


Ο γνωστός ηθοποιός είχε μιλήσει στη Voria.gr για την ταινία και για το πως διαπραγματεύεται τον σύγχρονο Έλληνα, ακροβατώντας ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς χαρακτήρες, τον τρόπο ζωής τους αλλά και τις αξίες τελικά που ακολουθούν.

Έτσι, στην ταινία παρακολουθούμε τον αυτοδημιούργητο επιχειρηματίες Χάρη Παπαδόπουλο (Stephen Dillane) να τα έχει όλα: μία έπαυλη, βραβεύσεις και έναν αξιοζήλευτο τρόπο ζωής. Ωστόσο, την παραμονή της υπογραφής μίας πολύ σημαντικής επιχειρηματικής συμφωνίας, η οικονομική κρίση αναγκάζει τις τράπεζες να κατασχέσουν την περιουσία του. O ίδιος και η οικογένειά του χάνουν τα πάντα σε μία στιγμή. Τα πάντα, εκτός από το παραμελημένο Fish & Chip Shop με την επωνυμία «Three Brothers» στο οποίο ο Χάρης είναι συνιδιοκτήτης με τον πληθωρικό αδελφό του Σπύρο (Γιώργος Χωραφάς), το απολωλός πρόβατο της οικογένειας.

Μη έχοντας άλλη εναλλακτική, ο Χάρης και η οικογένειά του αναγκάζονται να μαζέψουν τα μπογαλάκια τους, να εγκαταλείψουν την πολυτελή έπαυλή τους και να μετακομίσουν στου θείου Σπύρου, στο διαμέρισμα πάνω από το μαγαζί. Μαζί πια, o Χάρης και ο Σπύρος θα προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν τη παλιά δόξα του μαγαζιού τους, υπό το άγρυπνο και καχύποπτο βλέμμα του βασικού ανταγωνιστή τους, του Χασάν, ιδιοκτήτη του γειτονικού σουβλατζίδικου.

Ο μεγάλος κρητικός λυράρης στο Block33

Για μία μοναδική εμφάνιση έρχεται απόψε το βράδυ στο Block 33 ο μεγάλος κρητικός λυράρης Ψαραντώνης. Ο Αντώνης Ξυλούρης, όπως είναι το όνομά του, γεννήθηκε στα Ανώγεια Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο της Κρήτης και είναι αδερφός του Νίκου Ξυλούρη, δίπλα στον οποίο έμαθε μουσική από πολύ μικρός. Σήμερα αποτελεί μια ξεχωριστή μορφή της κρητικής μουσικής, διαθέτει μία φωνή με ιδιαίτερη χροιά και προσωπικό ύφος στο παίξιμο της λύρας και των άλλων παραδοσιακών οργάνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λύρα του εκτίθεται σήμερα στο «The World's first Global Musical Instrument Museum», στο Φοίνιξ της Αριζόνας των ΗΠΑ, όπου και προβάλλεται video με τον Ψαραντώνη να παίζει λύρα. Στη συναυλία θα τον συνοδεύουν η Νίκη Ξυλούρη στο τραγούδι, ο Νεκτάριος Κοντογιάννης στο λαούτο και ο Λάμπης Ξυλούρης στο ούτι.


Η διασημότερη παράσταση μιμικής έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

Ο μεγαλύτερος εν ζωή μίμος του κόσμου, ο Slava, κι ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες «Family show», συνοδευόμενοι από κορυφαίους κλόουν παρουσιάζουν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το φημισμένο «Slava’s Snow Show».

Το «πιο διαδραστικό θέαμα του πλανήτη Γη», μία θρυλική παράσταση που για 25 χρόνια είναι must-see στα θεατρικά δρώμενα της Νέας Υόρκης, με τους θεατές όλων ανεξαρτήτως των ηλικιών, να δημιουργούν ασφυκτικό αδιαχώρητο. Η ίδια ενθουσιώδης υποδοχή χαρακτηρίζει και τις διεθνείς περιοδείες, ενώ οι κριτικοί το υμνούν, ως το εντυπωσιακότερο, το πλέον πρωτοπόρο κι ένα απ’ τα καλύτερα οικογενειακά θεάματα που είδε ποτέ το κοινό.

Το «Slava Snow Show» αποτελεί σήμερα την διασημότερη παράσταση μιμικής. Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, στηριγμένο σε υπέροχες μελωδίες, εξαίσιους φωτισμούς, απίστευτα ευρήματα, εκπληκτικά εφέ και βέβαια στον καλύτερο θίασο του είδους.
 

Μικροί chef και ζαχαροπλάστες μπαίνουν στην κουζίνα

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζει και τη νέα χρονιά το πολύ επιτυχημένο project «Τα Παιδιά στην Κουζίνα». Παιδικά εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιανουαρίου 2013 με δράσεις σε Δημοτικές Κοινότητες.
Το πρόγραμμα «Τα Παιδιά στην Κουζίνα» έχει πραγματοποιηθεί και σε προηγούμενες διοργανώσεις του Thessaloniki Food Festival σημειώνοντας ιδιαίτερη επιτυχία.

Ένας από τους βασικότερους στόχους των εργαστηρίων είναι η προσέγγιση της υγιεινής διατροφής μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά δημοτικού υπό την καθοδήγηση έμπειρων ειδικών του χώρου της γαστρονομίας. Τα παιδιά μέσα σε ένα δίωρο workshop έρχονται σε άμεση επαφή με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική δημιουργώντας, με τις πρώτες ύλες που τους δίνονται, τις δικές τους γεύσεις.



 από την οικονομική e-εφημερίδα voria.gr