Έξω από το σπίτι σου είπα!!! Γρήγορα! Παρασκευή 25 Ιανουαρίου

 Αγοράστε βιβλία… για φιλανθρωπικό σκοπό

Ένα ξεχωριστό Bazaar Βιβλίου διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη από την αλυσίδα πολιτισμού IANOS, από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 15 Φεβρουαρίου στην οδό Μητροπόλεως. Αγοράζοντας αγαπημένα βιβλία όλων των εκδοτικών οίκων, ενισχύετε σημαντικά το φιλανθρωπικό έργο του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, στο όποιο θα διατεθεί μέρος των εσόδων. Στο bazaar μπορείτε να βρείτε μυθιστορήματα, μελέτες, δοκίμια, λευκώματα αλλά και βιβλία για παιδιά, από 1 ευρώ.

Όταν ο βραβευμένος Σπίλμπεργκ συναντά τον βραβευμένο Ντάνιελ Ντέι Λιούις

Στις ελληνικές αίθουσες του κινηματογράφου έφτασε η πολυαναμενόμενη ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ, η οποία αναφέρεται στους τελευταίους ταραγμένους μήνες της ζωής του 16ου προέδρου των ΗΠΑ, Αβραάμ Λίνκολν. Ο πρόεδρος Λίνκολν, ο οποίος εξελέγη πρώτη φορά το 1960 και δεύτερη φορά το 1964, επεδίωξε το τέλος του εμφυλίου που δίχασε το αμερικάνικο έθνος, την επανένωση της χώρας, και την κατάργηση της δουλείας. Οι επιλογές τους άλλαξαν για πάντα τη μοίρα των επόμενων γενεών, ωστόσο ο ίδιος δολοφονήθηκε στις 14 Απριλίου το 1965 με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Ο πολυβραβευμένος και ένας από τους εμπορικότερους Αμερικανούς σκηνοθέτες, Στίβεν Σπίλμπεργκ επιλέγει τον επίσης βραβευμένο με Όσκαρ Ντάνιελ Ντέι Λιούις για το μεγάλο ρόλο, χαρίζοντάς του την υποψηφιότητα Α’ Αντρικού Ρόλου στα φετινά βραβεία Όσκαρ. Η ταινία έχει συγκεντρώσει άλλες έντεκα υποψηφιότητες, ανάμεσά τους και αυτής της Καλύτερης Ταινίας.

Σμίξτε με τους «Χαΐνηδες» στο Μύλο

Από την Κρήτη προσγειώνονται στη Θεσσαλονίκη για μία μοναδική εμφάνιση στις 26 Ιανουαρίου στο Μύλο. Οι «Χαϊνηδες» δε φιλοδοξούν να δώσουν απαντήσεις, αλλά να θέσουν με σαφή κι ευφάνταστο τρόπο τα οικουμενικά και αιώνια ρωτήματα. Η εύρεση της αλήθειας είναι προσωπική διαδρομή του καθενός, καθώς βουτά στον ωκεανό της συλλογικής ύπαρξης. Η 9-μελής μπάντα των «Χαϊνηδων» σμίγει τόπους και χρόνους, ρυθμούς και ηχοχρώματα, συμβάλλοντας έτσι στο ιερό ΧΑΟΣ που είναι η μόνη πηγή δημιουργίας και αυτο-οργάνωσης.

Ανακαλύψτε την αγάπη στον καιρό της κρίσης

H ιδιαίτερα επιτυχημένη καλλιτεχνικά παράσταση του καλοκαιριού «Σ’αγαπάω, αλλά…», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη, έρχεται στο θέατρο «Αριστοτέλειον». …» για περιορισμένες παραστάσεις. Το «Σ’ αγαπάω, αλλά…» είναι μια ξεκαρδιστική, επίκαιρη, διαδραστική «ζευγαρο-κωμωδία» με θέμα το γάμο, το διαζύγιο και κατ’ επέκταση τις σύγχρονες σχέσεις των ζευγαριών όπως έχουν διαμορφωθεί στη σημερινή Νεοελληνική πραγματικότητα, με έντονη δράση, χιούμορ, συγκίνηση, τρυφερότητα και κυρίως πολλές ανατροπές!
Μπορεί μια «τρίχα» crystal Color μελί … να οδηγήσει ένα ζευγάρι στο διαζύγιο; Υπάρχει έρωτας μετά το γάμο; Σεξ «μετά …δανείων και καρτών»; Η ζήλια ή το ποδόσφαιρο σκοτώνουν τον έρωτα; Μια αντιπαροχή  μπορεί να «σπάσει» μια κουμπαριά; Ή μήπως τελικά η ΑΓΑΠΗ όλα τα νικά; Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Σταύρου, Μαριάννα Τουμασάτου, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Ιωσήφ Μαρινάκης.

 από την οικονομική e-εφημερίδα voria.gr